Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > 5 alianțe pentru europarlamentare, admise de BEC: Dacii autonomi ar putea să figureze pe buletinul de vot

5 alianțe pentru europarlamentare, admise de BEC: Dacii autonomi ar putea să figureze pe buletinul de vot

Biroul Electoral Central a admis cinci alianțe pentru europarlamentare

Biroul Electoral Central a aprobat protocoalele de constituire a cinci alianțe electorale care doresc să participe la alegerile europarlamentare din 9 iunie. Printre acestea se numără:

  1. Alianța electorală PSD PNL, care include partidele aflate la guvernare.
  2. Alianța Dreapta Unită, compusă din partidele parlamentare USR și Forța Dreptei, alături de PMP care are europarlamentari în persoanele lui Traian Băsescu și Eugen Tomac.
  3. Alianța AUR, alcătuită din partidul parlamentar AUR, în colaborare cu Partidul Republican condus de Marian Cucșa și Partidul Național Conservator Român condus de europarlamentarul Cristian Terhes.
  4. Alianța România Puternică, formată din PNȚCD reprezentat de Aurelian Pavelescu și Partidul România Puternică reprezentat de Beatrice-Diana Mirea.
  5. Alianța Electorală Partidul România Noastră (P.R.N.) – Partidul Dacismului Autonom Conservator (P.Dac), conduse de fostul lider PRM Gheorghe Funar și de Cătălin Ioan Berenghi.

Toate alianțele trebuie să depună listele cu candidați până pe 10 aprilie, fiind necesare cel puțin 200.000 de semnături de susținere la depunerea listei candidaților.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *