Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > A apărut medicamentul care promite tratarea cancerului pulmonar, chiar și în fazele agresive

A apărut medicamentul care promite tratarea cancerului pulmonar, chiar și în fazele agresive

Un medicament dezvoltat de AstraZeneca a prezentat rezultate promițătoare în tratarea cancerului pulmonar, inclusiv în formele agresive ale bolii. Medicamentul denumit Imfinzi a fost subiectul unor teste care au evidențiat beneficiile sale, conform informațiilor furnizate de Mediafax.

Conform reprezentanților AstraZeneca, medicamentul Imfinzi a arătat eficacitate în tratarea cancerului pulmonar agresiv, contribuind la îmbunătățirea ratei de supraviețuire generală a pacienților. De asemenea, s-au obținut rezultate pozitive în ceea ce privește supraviețuirea fără progresie a bolii.

Testele efectuate au demonstrat o îmbunătățire semnificativă din punct de vedere statistic și clinic, fiind într-un stadiu avansat de dezvoltare. Supraviețuirea globală se referă la proporția de pacienți tratați cu medicamentul care supraviețuiesc, în timp ce supraviețuirea fără progresie indică perioada în care boala nu evoluează după tratament.

Cancerul pulmonar cu celule mici este o formă extrem de agresivă de cancer, caracterizată de recurență și progresie rapidă, chiar și după tratamentele inițiale precum chimioterapia și radioterapia. Doar între 15% și 30% dintre pacienți supraviețuiesc cinci ani de la diagnostic, conform informațiilor furnizate de AstraZeneca.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *