Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Acuzații grave împotriva guvernului israelian privind utilizarea inteligenței artificiale în Fâșia Gaza

Acuzații grave împotriva guvernului israelian privind utilizarea inteligenței artificiale în Fâșia Gaza

Două instituții de presă israeliene acuză guvernul israelian că folosește inteligența artificială pentru a identifica și a lovi ținte în Fâșia Gaza, provocând un număr foarte mare de victime civile.

Aceste acuzații au provocat ieri o reacție puternică din partea secretarului general al ONU, Antonio Guterres, care a denunțat recurgerea la o astfel de tactică.

Potrivit acestor mass-media independente, care se bazează pe șase ofițeri de informații israelieni, programul a jucat un rol central în primele săptămâni ale bombardamentelor israeliene asupra Fâșiei Gaza.

Potrivit acestora, armata a tratat producțiile mașinii de inteligență artificială ca și cum ar fi o decizie umană și a decis ca pentru fiecare membru junior al Hamas depistat de program era permis să se ucidă, ca victime colaterale, între 15 și 20 de civili.

Armata israeliană a declarat că nu folosește un sistem de inteligență artificială pentru a identifica operatori teroriști sau pentru a încerca să prezică ce persoană este terorist, ci a recunoscut doar existența unei baze de date.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *