Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Afirmația Rusiei că Ucraina angajează cetățeni tadjici este contrazisă de către Tadjikistan

Afirmația Rusiei că Ucraina angajează cetățeni tadjici este contrazisă de către Tadjikistan

Ministerul de Externe al Tadjikistanului a respins sâmbătă afirmaţia lui Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, potrivit căruia Ambasada Ucrainei din capitala Tadjikistanului ar recruta mercenari pentru a lupta împotriva Rusiei. ‘Observăm că această afirmaţie a oficialului rus nu are nicio bază’, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe tadjik, Şohin Samadi, citat de agenţiile de presă ruse.

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, un aliat cheie al preşedintelui Vladimir Putin, a declarat miercuri, fără a furniza dovezi, că ‘serviciile speciale ucrainene’ se află în spatele atacului de la concertul de luna trecută din apropierea Moscovei şi că ambasada ucraineană din Tadjikistan recrutează luptători, a relatat presa de stat.

Ucraina a negat că ar avea vreo legătură cu atacul care a provocat moartea a cel puţin 144 de persoane, iar Statele Unite au declarat că militanţii Statului Islamic, care au revendicat atacul, poartă singura responsabilitate.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *