Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Alain Delon plasat sub tutelă judiciară consolidată: Actorul nu mai poate gestiona veniturile sau lua decizii

Alain Delon plasat sub tutelă judiciară consolidată: Actorul nu mai poate gestiona veniturile sau lua decizii

Actorul Alain Delon, în vârstă de 88 de ani, a fost plasat sub tutelă consolidată de către justiţia franceză. Aceasta implică faptul că nu-și mai poate gestiona singur veniturile și nici nu mai poate lua decizii.

Alain Delon fusese anterior sub protecţie juridică din ianuarie, când a fost desemnat un reprezentant legal pentru îngrijirea sa medicală. Această măsură a fost recent transformată într-o tutelă consolidată, conform unor surse.

Sub tutelă consolidată, tutorele are responsabilitatea de a gestiona contul bancar al persoanei protejate și de a controla cheltuielile acesteia, conform informațiilor de pe site-ul service-public.fr.

De la începutul anului, cei trei copii ai actorului se află într-un război fratricid, luptând prin presă și instanțe pentru a-și proteja tatăl. Starea de sănătate a legendarului actor francez a scăzut după un accident vascular cerebral suferit în 2019, conform Agerpres.

Anthony (59 de ani) și Alain-Fabien (29 de ani) acuză sora lor, Anouchka (33 de ani), de manipulare și de ascunderea stării de sănătate a tatălui lor. Există dispute legate de dorința de a-l transfera pe Alain Delon în Elveția.

Într-un episod recent al conflictului, Anouchka Delon a dat în judecată cei doi frați pentru încălcarea vieții private, după ce a fost difuzată o înregistrare a unei conversații dintre ea și tatăl ei. Procesul este programat pentru aprilie 2025 la Paris.

Alain Delon a devenit cunoscut publicului larg prin filmul „În plin soare” (1960) și a continuat să impresioneze în „Rocco și frații săi” (1960), „Ghepardul” (1963) și „Piscina” (1969).

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *