Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Politică > Alarmant: ‘Un război în Europa nu mai este o fantezie: Putin nu se va opri aici’ – șeful diplomației UE

Alarmant: ‘Un război în Europa nu mai este o fantezie: Putin nu se va opri aici’ – șeful diplomației UE

Șeful diplomației UE, Josef Borrell, avertizează că Rusia plănuiește un atac masiv în Ucraina, iar Vladimir Putin este pregătit de o bătălie majoră. Borrell a declarat că Rusia va lansa o ofensivă masivă, punând Europa în pericol, deoarece Putin nu se va opri aici. Informații din surse satelitare indică faptul că Rusia și-a mobilizat aviația strategică pe aerodromuri în apropierea Ucrainei. Borrell a subliniat că lipsa sprijinului pentru Ucraina ar duce la căderea acesteia în câteva zile.

Europa este avertizată să se pregătească pentru un posibil război, deoarece un conflict pe scară largă în afara Ucrainei nu mai este o simplă fantezie, a avertizat diplomatul șef al UE. Borrell a subliniat că Rusia reprezintă o amenințare atât prin conflictul din Ucraina, cât și prin atacurile hibride asupra statelor membre ale UE. El a adăugat că un război convențional de mare intensitate în Europa nu mai este o ipoteză.

Oficialul UE a prezentat un avertisment alarmant cu privire la amenințarea rusă, fapt remarcat pentru prima dată de către Financial Times. Ministrul danez al Apărării a avertizat anterior că Rusia ar putea testa solidaritatea NATO în următorii trei până la cinci ani. Borrell a subliniat că există o creștere a tensiunilor și a instabilității în regiune, iar industria de apărare și capacitățile militare subinvestite ale UE sunt expuse.

Îngrijorările cu privire la posibila retragere a SUA din rolul de garanție supremă de securitate a continentului au fost exprimate, mai ales în contextul unor schimbări politice. Borrell a subliniat că alianțele pot fi afectate de schimbările de priorități ale membrilor și că nu se poate conta întotdeauna pe sprijinul american. Există temeri că Rusia ar putea obține câștiguri teritoriale semnificative în Ucraina în viitorul apropiat.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *