Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Alertă pe brațul Chilia Veche – Posibilă mină marină descoperită și monitorizată de autorități

Alertă pe brațul Chilia Veche – Posibilă mină marină descoperită și monitorizată de autorități

O posibilă mină marină a fost descoperită, luni, pe brațul Chilia Veche, iar zona este monitorizată până la sosirea specialiștilor din cadrul Ministerului Apărării Naționale care urmează să identifice obiectul respectiv, conform informațiilor oferite de autorități.

Dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Delta al județului Tulcea a fost alertat de către un echipaj al Poliției de Frontieră că în dreptul km fluvial 113, în apropiere de localitatea Pătlăgeanca, a fost identificat un obiect metalic sferic ce ar semăna cu o mină marină. Echipa pirotehnică a fost activată pentru a se deplasa la fața locului, iar instituțiile abilitate au fost informate pentru intervenție.

Conducerea Inspectoratului, prin Centrul Operațional, a informat Căpitănia Tulcea și a solicitat ca ambarcațiunile din zonă să fie informate despre existența obiectului și să acorde o atenție sporită. Echipajul pirotehnic a identificat obiectul în dreptul km fluvial 113-114 și asigură măsuri de monitorizare până la sosirea echipei de scafandri pirotehnicieni din cadrul Ministerului Apărării Naționale.

Conducătorii de ambarcațiuni sunt sfătuiți să respecte indicațiile autorităților prezente la fața locului și să reducă viteza de deplasare, conform surselor oficiale.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *