Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Analiză a reformei din Asistență Socială de către Ministrul Muncii și Mitropolitul Ardealului

Analiză a reformei din Asistență Socială de către Ministrul Muncii și Mitropolitul Ardealului

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, aflată în vizită de lucru la Sibiu, s-a întâlnit cu ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului și Arhiepiscop al Sibiului, pentru a discuta despre reforma din asistența socială și dezvoltarea serviciilor destinate persoanelor vulnerabile.

În cadrul discuției, ÎPS Laurențiu Streza a apreciat modificările legislative în domeniul asistenței sociale, subliniind importanța întăririi sectorului social prin implicarea comunității. Arhiepiscopia din Sibiu a implementat proiecte sociale exemplare, precum o cantină socială susținută de preoți, un cămin pentru persoane vârstnice și două grădinițe.

De asemenea, Sibiul se remarcă prin incluziune, oferind o biserică specializată pentru persoanele cu deficiențe de auz.

Ministrul Simona Bucura-Oprescu a prezentat posibilitățile de finanțare disponibile prin reforma legislativă a asistenței sociale adoptată recent de Parlament. Unul dintre principiile de bază ale noii legi este acela că finanțarea este direcționată către beneficiari.

În plus, există un program național dedicat sprijinirii a 2.000 de comunități rurale fără acces sau cu acces limitat la servicii sociale, prin servicii comunitare integrate și investiții în infrastructură.

În contextul Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice din 2023, s-a semnat un protocol de cooperare între Patriarhia Română și Ministerul Muncii și Solidarității Sociale pentru intensificarea colaborării în domeniul social.

Ministrul a subliniat importanța asigurării mijloacelor necesare pentru îmbunătățirea vieții acestor categorii sociale defavorizate.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *