Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Politică > Anchetă împotriva lui Elon Musk în Brazilia: Miliardarul ripostează împotriva acuzațiilor de cenzură

Anchetă împotriva lui Elon Musk în Brazilia: Miliardarul ripostează împotriva acuzațiilor de cenzură

Judecătorul brazilian dispune anchetarea lui Elon Musk

Un judecător al Curţii Supreme din Brazilia a dispus duminică deschiderea unei anchete împotriva lui Elon Musk, proprietarul platformei X (fostă Twitter), acuzat de ‘cenzură’ și solicitat să demisioneze. Magistratul Alexandre de Moraes a menționat o presupusă ‘exploatare criminală a platformei X’ de către miliardarul american, care este și patronul Space X și Tesla.

Elon Musk sfidează ordinul

Sâmbătă, Elon Musk a anunțat că X elimină toate restricțiile impuse de judecătorul Alexandre de Moraes asupra unor conturi din Brazilia și va publica detaliile ordinului, în ciuda interdicției judecătorului. Musk a criticat dur acțiunile judecătorului, afirmând că acesta ‘a trădat cu neruşinare şi în mod repetat Constituţia şi poporul brazilian’. Acesta a cerut demisia sau punerea sub acuzare a judecătorului.

Musk a răspuns afirmativ unui utilizator care sugera că Brazilia se află la limita unei dictaturi, întrebând retoric de ce judecătorul acționează astfel.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *