Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > ANM anunță o nouă schimbare a vremii în România. Val de căldură cu posibile recorduri de temperatură

ANM anunță o nouă schimbare a vremii în România. Val de căldură cu posibile recorduri de temperatură

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a anunțat o nouă schimbare a vremii în România.

Potrivit acesteia, un val de aer cald va cuprinde România. Temperaturile vor depăși zilele următoarele 30 de grade.

“O vreme cu aspect plăcut din punct de vedere meteorologic și temperaturi în creștere de la o zi la alta. La această oră consemnăm valori de 23 de grade în partea de sud-vest a țării, la Calafat, 21 de grade la Sânnicolau Mare, în vest, și 19…21 în Capitală.”

Practic, în toate regiunile extracarpatice, în zonele mai joase de relief, avem temperaturi de peste 20 de grade C. Asta înseamnă o vreme mai caldă decât în mod obișnuit.

Temperaturi de vară în zilele următoare

Și dacă astăzi contăm pe valori apropiate de pragul unei zile de vară, de mâine acesta va fi deja depășit, pentru că temperaturile vor crește până la 26 de grade”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

De altfel, potrivit directorului ANM, maximele, mâine, la scara întregii țări, vor fi cuprinse între 14 până la 26 de grade, cu o maximă în Capitală de 22…23 de grade.

„Următoarele zile, la sfârșitul acestei săptămâni, se menține acest ecart termic, chiar la debutul săptămânii următoare, ziua de marți, va putea să aducă temperaturi de până la 28 de grade.

Vor mai fi posibile și precipitații locale, în mod deosebit în Moldova, Dobrogea, dar și în Maramureș, Transilvania, și estul Munteniei, dar și intensificări ale vântului, mai ales în zona montană, cu viteze de 40-50 de km/h”, a mai spus directorul Administrației Naționale de Meteorologie.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *