Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Politică > Apartenența României la UE aduce un beneficiu financiar de peste 60 de miliarde de euro

Apartenența României la UE aduce un beneficiu financiar de peste 60 de miliarde de euro

Calea europeană este considerată cea potrivită pentru România, iar avantajele financiare evidențiază clar acest fapt, conform declarațiilor deputatului PNL, Sergiu Bîlcea.

De la momentul aderării și până în toamna anului 2023, România a primit 89,4 miliarde de euro de la UE. După scăderea contribuțiilor României, rezultă un beneficiu net de peste 60 de miliarde de euro. În viitor, beneficiile țării vor crește considerabil odată cu utilizarea fondurilor din PNRR. Fondurile europene au contribuit la creșterea economică, la sporirea PIB-ului și la îmbunătățirea nivelului de trai, conform afirmațiilor deputatului liberal.

Deputatul susține că opoziția anti-europeană promovată de anumite partide se bazează pe informații false și dezinformare. El subliniază că apartenența la UE aduce beneficii nete atât prin fondurile atrase, cât și prin cadrul instituțional care apără democrația, justiția și promovează reforme orientate către viitor, inclusiv tranziția verde.

„Așteptările cetățenilor sunt în continuă schimbare, devenind din ce în ce mai exigente, ceea ce este firesc odată cu îmbunătățirea nivelului de trai. Acest lucru ne face uneori să trecem cu vederea beneficiile integrării europene. Este normal ca oamenii să își dorească venituri mai mari, servicii publice de calitate superioară, o administrație reformată, autostrăzi, spitale și școli modernizate, precum și reducerea decalajelor de dezvoltare față de alte țări. Aceste obiective pot fi atinse prin reforme și investiții realizate cu sprijinul fondurilor europene, nu prin mesaje populiste anti-europene”, a declarat deputatul PNL, Sergiu Bîlcea.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *