Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Artprint, prima tipografie privată din Romania, anunță a doua emisiune de obligațiuni corporative în valoare de 3 milioane de lei

Artprint, prima tipografie privată din Romania, anunță a doua emisiune de obligațiuni corporative în valoare de 3 milioane de lei

Artprint SA, prima tipografie privată din România, cu o prezență de peste 30 de ani pe piața locală, a decis să lanseze o nouă emisiune de obligațiuni corporative în valoare de 3 milioane de lei. Pentru anul 2024, compania estimează o creștere de 5% a cifrei de afaceri și planifică investiții în utilaje performante în valoare de aproximativ 3,7 milioane de lei.

Decizia a fost luată în cadrul Adunării Generale a Acționarilor din luna martie 2024 și este intermediată de TradeVille. Scopul acestei emisiuni este consolidarea poziției pe piață a companiei și diversificarea surselor de finanțare, conform anunțului oficial al companiei.

Prima emisiune de obligațiuni corporative a Artprint, emisă în 2019 și listată la Bursa de Valori București în 2020, a fost rambursată la sfârșitul anului 2023. Compania intenționează să folosească fondurile atrase prin această a doua emisiune pentru investiții și capital de lucru.

“Ne dorim o diversificare a surselor de finanțare printr-o emisiune de obligațiuni corporative, a doua inițiativă de acest tip. Am optat pentru finanțare prin piața de capital pentru consolidarea unui parteneriat pe termen lung cu investitorii care au fost alături de noi în ultimii ani. Compania se află într-un proces continuu de transformare și inovare. O parte din resurse vor fi utilizate pentru investiții de înlocuire a echipamentelor care au ajuns la o durată finală de utilizare. Astfel, urmărim stabilizarea procesului de producție și creșterea productivității,” afirmă Cezar – Alexandru Răsuceanu, președinte Artprint.

Artprint, înființată în 1990, este una dintre cele mai importante tipografii private din România, înregistrând o cifră de afaceri de 48,3 milioane de lei în 2023, EBITDA de aproape 3,9 milioane de lei și un profit net de 0,66 milioane de lei. Pentru anul 2024, compania estimează o creștere de 5% a cifrei de afaceri și are în plan investiții în utilaje performante de aproximativ 3,7 milioane de lei, incluzând o nouă mașină de tipar plan și un nou computer to plate (tehnologie de imagistică utilizată în procesele moderne de imprimare).

Artprint are parteneriate cu majoritatea editurilor din România și este unul dintre principalii furnizori pentru acestea, cu un tiraj anual de aproximativ 5,4 milioane de cărți.

Compania a fost fondată în 1990 de către Miron Răsuceanu și preluată în 2011 de fiul său, Cezar – Alexandru. Cu peste 150 de angajați, Artprint tipărește cărți, manuale școlare, reviste, ziare și materiale publicitare pentru diverse entități din România.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *