Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Barca răsturnată în apropiere de Tuzla a fost detonată în Poligonul Midia: Oamenii din zonă s-au speriat şi au sunat la 112, crezând că e cutremur

Barca răsturnată în apropiere de Tuzla a fost detonată în Poligonul Midia: Oamenii din zonă s-au speriat şi au sunat la 112, crezând că e cutremur

Ambarcaţiunea răsturnată la est de Tuzla a fost detonată vineri seară în Poligonul Midia, generând panică în rândul locuitorilor care au confundat zgomotul puternic cu un cutremur. Autorităţile au primit trei apeluri de la cetăţeni îngrijoraţi de explozia resimţită ca un seism.

Oficialii ISU Constanţa au confirmat că detonarea a avut loc în mod controlat, fără a necesita intervenţia echipajelor de urgenţă. Presa locală a relatat că impactul exploziei a fost simţit puternic în anumite zone, fiind comparat cu un cutremur.

În timpul detonării controlate din Poligonul Midia, ambarcaţiunea răsturnată la est de Tuzla a fost distrusă conform informaţiilor din presa locală. MApN a comunicat că nava de căutare-salvare Artemis a Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare a transportat ambarcaţiunea recuperată în zona de siguranţă a poligonului de trageri antiaeriene Capu Midia.

Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) a intervenit conform solicitării Centrului Maritim de Coordonare (MRCC) pentru operaţiuni de căutare şi salvare, remorcând ambarcaţiunea răsturnată în port pentru investigaţii ulterioare. O anchetă este în desfăşurare sub coordonarea organelor competente.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *