Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Barza care isi exprima durerea dupa ce cuibul i-a luat foc

Barza care isi exprima durerea dupa ce cuibul i-a luat foc

Imagini impresionante au facut inconjurul internetului. In videoclip apare o barza care, intorsa la cuibul la care a muncit intreaga sa viata, constata ca acesta a disparut. Motivul? „Locuinta” pasarii a luat foc.

Clipul a ajuns pe TikTok si a fost vazut de peste 7,1 milioane de persoane.

In imagini apare o barza care se intoarce cu un pai in cioc, pe care, cel mai probabil, intentiona sa il adauge la culcusul ei. In momentul in care se intoarce la stalpul unde se afla cuibul ei constata ca acesta a „locuinta” a disparut.

Pasarea scapa paiul respectiv din cioc si se aseaza pe stalp. Aici incepe inaripata sa isi „strige durerea”. Aceasta ridica capul spre cer si incepe sa „planga”.

Se pare ca ulterior pompierii au construit un nou cuib pentru aceasta barza.

Superstitii legate de berze

  • Semn de noroc: In unele culturi, berzele sunt considerate semne de noroc sau de bun augur. Sa vezi o barza sau sa observi un cuib de berze pe casa poate fi interpretat ca un semn al unor vremuri bune sau al unei schimbari pozitive in viata cuiva.
  • Aducatoare de copii: O superstitie cunoscuta este aceea ca berzele aduc bebelusi. Acest mit este folosit, in special, pentru a explica copiilor de unde vin bebelusii in mod simplu si placut.
  • Simbol al primaverii si al reinnoirii: In unele culturi, sosirea berzelor este considerata un semn ca primavara este pe drum sau ca vremea calda este aproape.
  • Protectie impotriva ghinionului: In unele locuri, se crede ca cuiburile de berze pot aduce protectie impotriva ghinionului sau a farmecelor. Astfel, oamenii isi pot aseza cuiburile de berze pe casele lor pentru a aduce noroc si pentru a tine departe spiritele rele.
  • Avertisment despre vreme: In unele regiuni, sosirea sau plecarea berzelor este interpretata ca un semn al schimbarilor meteorologice. Se crede ca berzele sunt sensibile la schimbarile vremii si ca migreaza inaintea unor furtuni sau a altor evenimente meteorologice extreme.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *