Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Politică > BIDEN salută aspirațiile noului premier britanic de intensificare a relațiilor cu UE și AUKUS

BIDEN salută aspirațiile noului premier britanic de intensificare a relațiilor cu UE și AUKUS

Președintele SUA, Joe Biden, a salutat aspirațiile noului prim-ministru britanic, Keir Starmer, de intensificare a relațiilor cu Uniunea Europeană și angajamentele față de grupul AUKUS, conform unui comunicat oficial.

Keir Starmer și Joe Biden au discutat despre consolidarea relațiilor transatlantice și importanța Alianței NATO în contextul provocărilor geopolitice actuale, inclusiv criza din Ucraina. Cei doi lideri au subliniat necesitatea sprijinirii Ucrainei și a contracarării agresiunii din partea lui Vladimir Putin.

De asemenea, au exprimat dorința de a facilita un armistițiu între Israel și Hamas, susținând soluția a două state pentru conflictul israeliano-palestinian. Joe Biden a salutat eforturile premierului britanic de consolidare a relațiilor cu partenerii europeni și angajamentul Marii Britanii față de alianța AUKUS.

Într-un context marcat de tensiuni cu Rusia, Statele Unite vor desfășura sisteme militare cu rază lungă de acțiune în Germania. NATO a reiterat angajamentul său față de apărarea colectivă, având în vedere riscurile generate de Rusia și China. În același timp, se observă o intensificare a activităților occidentale în Asia, în timp ce China devine o prezență tot mai puternică pe flancul estic al NATO.

Joe Biden a solicitat investiții sporite în apărarea NATO, subliniind determinarea de a apăra fiecare centimetru al teritoriului aliat. Colaborarea și unitatea sunt considerate cheia pentru a face față provocărilor globale actuale.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *