Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Biserica în doliu: Un preot iubit a pierit la vârsta de 48 de ani în timpul Postului Paștelui

Biserica în doliu: Un preot iubit a pierit la vârsta de 48 de ani în timpul Postului Paștelui

Doliu în Biserică! Un preot în vârstă de doar 48 de ani a trecut în neființă chiar în timpul Postului Paștelui, după o luptă grea cu cancerul.

Înmormântarea preotului este programată pentru sâmbătă la ora 10. Născut în data de 19 ianuarie 1976 în comuna Vinderei din județul Vaslui, Arhidiaconul Lavrentie Țurcanu și-a petrecut ultimele zile în suferință, până în miercuri, 3 aprilie 2024.

Tânărul și-a dedicat viața rugăciunii, intrând în obștea Mănăstirii Neamț la vârsta de 16 ani și acumulând 32 de ani de trăire monahală. Absolvind Seminarul Teologic al Mănăstirii Neamț și Facultatea de Teologie Ortodoxă din Constanța, preotul a fost înmiresmat în monahism la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, la 30 noiembrie 1995, sub binecuvântarea părintelui arhimandrit Irineu Cheorbeja, starețul mănăstirii. Naș de călugărie i-a fost părintele protosinghel Melchisedec Romcea.

La data de 23 mai 1996, Lavrentie Țurcanu a fost hirotonit diacon de către Preasfințitul Ioachim Vasluianul, Episcopul Hușilor, iar în august 2017, la sfințirea bisericii Schitului Icoana Veche, a fost înălțat la rangul de arhidiacon de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

De-a lungul timpului, preotul Lavrentie Țurcanu a îndeplinit diverse roluri în cadrul mănăstirii, servind ca paracliser, econom și șofer al comunității monahale.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *