Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Politică > Boris Johnson avertizează asupra interzicerii vânzării de arme către Israel

Boris Johnson avertizează asupra interzicerii vânzării de arme către Israel

Fostul premier britanic Boris Johnson a criticat dur propunerea de a impune un embargo asupra armelor pentru Israel, atrăgând atenția asupra posibilei victorii a Hamas în război. Johnson a subliniat că Hamas nu respectă drepturile umane, iar interzicerea vânzărilor de arme către Israel ar fi o greșeală fatală pentru civilizația occidentală.

Deși exporturile de arme către Israel reprezintă doar 0,4% din totalul exporturilor britanice, presiunea internațională a crescut în urma incidentului în care trei lucrători umanitari britanici au fost uciși accidental de către IDF. În opoziție, Partidul Laburist solicită o evaluare juridică a respectării de către Israel a dreptului internațional și oprirea vânzărilor de arme în caz de încălcare.

Johnson a atras atenția asupra pericolelor unui embargou asupra armelor, subliniind că ar putea permite Hamas să continue atrocitățile și să captiveze prizonieri. El a avertizat că renunțarea la sprijinul militar pentru Israel ar însemna o înfrângere militară și o victorie pentru Hamas.

În ceea ce privește tacticile Hamas, Johnson a evidențiat modul în care aceștia folosesc suferința cetățenilor pentru a manipula opinia internațională împotriva Israelului. El a subliniat importanța unei anchete în urma incidentului recent și necesitatea de a face distincție între acțiunile Israelului și ale Hamasului.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *