Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Sport > Brigid Kosgei, vicecampioană olimpică la maraton, se retrage de la Jocurile Olimpice 2024 din cauza unei accidentări

Brigid Kosgei, vicecampioană olimpică la maraton, se retrage de la Jocurile Olimpice 2024 din cauza unei accidentări

Brigid Kosgei, vicecampioană olimpică la maraton la Tokyo, s-a retras de la Jocurile Olimpice de la Paris din cauza unei accidentări, au anunţat oficialii atletismului din Kenya. Kosgei, în vârstă de 30 de ani, a deţinut recordul mondial în proba feminină de maraton, stabilit în 2019 la Chicago, cu un timp de 2 ore 14 minute și 4 secunde.

Ea spera să participe din nou la JO, fiind inclusă în echipa feminină de maraton a țării sale, alături de campioana olimpică en titre Peres Jepchirchir și de Hellen Obiri, medaliată cu argint la 5.000 m la Tokyo.

“În timpul uneia dintre sesiunile obișnuite de antrenament, medaliata olimpică cu argint Brigid Kosgei a informat stafful tehnic despre o accidentare,” a indicat Comitetul Olimpic Kenyan (NOCK) într-un comunicat.

“După examenul efectuat de echipa medicală condusă de medicul-șef, Kosgei nu se va deplasa la Paris pentru a doua sa participare la Jocurile Olimpice,” a adăugat comitetul, fără a preciza natura accidentării sportivei.

Kosgei a fost înlocuită de Sharon Lokedi, învingătoare la maratonul de la New York în 2022, care figura pe lista rezervelor.

Echipa de maraton a Kenyei, din care face parte și dublu campion olimpic Eliud Kipchoge, se antrenează de două luni la Eldoret, centrul de atletism din Valea Riftului.

Cu ocazia Jocurilor de la Paris, programul a fost inversat, femeile urmând să concureze la maraton pe 11 august, ziua de închidere a Jocurilor, rezervată de obicei probei masculine, care de această dată se va desfășura cu o zi înainte.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *