Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Economie > Burduja: Scăderi de prețuri la gaze și energie electrică pentru mulți români începând de luna viitoare

Burduja: Scăderi de prețuri la gaze și energie electrică pentru mulți români începând de luna viitoare

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat că mulți români vor beneficia de scăderi de prețuri la gaze și energie electrică începând cu luna viitoare. Aceste reduceri vor fi observate în special la gaze, dar și la energie electrică pentru cei cu un consum mai mare, peste 1,3 lei pe KWh.

În cadrul unei conferințe, Burduja a fost întrebat despre posibilitatea modificării plafoanelor. El a precizat că momentan nu se ia în considerare o nouă modificare, deoarece se evaluează impactul actului normativ recent adoptat, care va duce la facturi mai mici pentru mulți români.

Guvernul a adoptat o Ordonanță pentru modificarea și completarea OUG 27/2022, eliminând taxa pe soare pentru prosumatori și actualizând schema de sprijin pentru toți consumatorii de energie electrică și gaze naturale. Aceste măsuri vor determina scăderea prețurilor pentru următoarele 12 luni.

Conform comunicatului Ministerului Energiei, prețul de vânzare fără supraimpozitare pentru energie electrică va scădea de la 450 lei/MWh la 400 lei/MWh, iar pentru gaze naturale de la 150 lei/MWh la 120 lei/MWh.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *