Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Economie > Bursa de la Bucureşti încheie în creștere ședința de luni

Bursa de la Bucureşti încheie în creștere ședința de luni

Bursa de Valori București (BVB) a încheiat în creștere ședința de tranzacționare de luni, înregistrând o valoare totală a tranzacțiilor de 57,22 milioane de lei (11,52 milioane de euro).

Indicele principal BET a înregistrat o creștere de 0,57%, ajungând la 17.251,45 puncte, în timp ce indicele BET-Plus, reflectând evoluția celor mai lichide 43 de acțiuni de la Bursă, a înregistrat un avans similar.

De asemenea, indicele blue-chip extins BET-XT, care include cele mai lichide 25 de titluri, a înregistrat o apreciere de 0,55%, iar indicele SIF-urilor, BET-FI, a închis ședința în urcare cu 0,36%.

Indicele BET-BK, indicatorul de performanță al fondurilor de investiții, a crescut cu 0,64%, în timp ce indicele BET-NG, care monitorizează evoluția celor zece companii energetice și de utilități, a încheiat în creștere cu 0,33%.

În plus, indicele BET AeRO, care cuprinde 20 de companii reprezentative de pe piața AeRO, a înregistrat o creștere de 0,61%.

Acțiunile Banca Transilvania au fost cele mai tranzacționate pe Piața Reglementată a Bursei de la București, cu schimburi în valoare de 12,78 milioane de lei. Printre cele mai tranzacționate acțiuni s-au mai numărat One United Properties, cu un rulaj de 6,05 milioane de lei, și Hidroelectrica, cu 5,26 milioane de lei.

Cele mai semnificative creșteri au fost înregistrate de acțiunile Digi (+5,09%), Electromagnetica (+4,84%) și Artego (+3,17%). În schimb, cele mai importante scăderi au fost consemnate de acțiunile Condmag (-7,14%), Romcab (-7,14%) și Carbochim (-5,45%).

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *