Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Captura realizată de autorități după cele peste 200 de percheziții: Droguri, arme și telefoane

Captura realizată de autorități după cele peste 200 de percheziții: Droguri, arme și telefoane

Aproximativ 3,2 kilograme de droguri și 218 doze de droguri au fost descoperite în urma a peste 200 de percheziții efectuate de polițiști și procurori DIICOT în România. Aceste acțiuni au avut ca scop destructurarea unor grupări specializate în trafic de persoane și de minori, trafic de droguri, pornografie infantilă și criminalitate informatică.

Conform Poliției Române, în urma celor 232 de percheziții domiciliare efectuate de polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii DIICOT, cu sprijinul Jandarmeriei Române, au fost confiscate aproximativ 3,2 kilograme de droguri și 218 doze de droguri. De asemenea, au fost găsite și ridicate 148 de telefoane mobile, 30 de cartele SIM, 10 laptopuri, 3 tablete, 11 carduri bancare, 109 medii de stocare a datelor informatice, 3 arme neletale, precum și alte bunuri și înscrisuri cu valoare probatorie.

În total, au fost desfășurate 15 acțiuni pentru combaterea exploatării sexuale a minorilor, salvându-se 9 victime minore și stopându-se abuzurile la care aceștia erau supuși. De asemenea, au fost emise 91 de ordonanțe de reținere pentru 24 de ore și 9 ordonanțe de instituire a măsurii controlului judiciar. Acțiunile au vizat destructurarea grupurilor infracționale specializate în comiterea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, trafic de droguri și criminalitate informatică.

Operațiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și Unității Centrale de Analiză a Informațiilor din Poliția Română, precum și de sprijinul serviciilor pentru acțiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliție județene. Jandarmii au fost, de asemenea, implicați în acțiunile desfășurate.

Această acțiune face parte dintr-o serie de inițiative similare desfășurate la nivelul Poliției Române și DIICOT, începând cu anul 2018, evidențiind preocuparea pentru investigarea constantă a activității infracționale a grupurilor criminale organizate.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *