Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Cartel ALFA acuză Guvernul român de neglijență: Zeci de mii de asistenți personali fără creșteri salariale

Cartel ALFA acuză Guvernul român de neglijență: Zeci de mii de asistenți personali fără creșteri salariale

Sindicaliştii Cartel ALFA au adus acuzații grave la adresa Guvernului român, susținând că în țara noastră asistența socială și îngrijirea persoanelor cu responsabilități sunt neglijate de autorități. Aceștia reclamă faptul că peste 90.000 de asistenți personali nu au beneficiat de creșterile salariale cuvenite.

Protestul sindicaliștilor a avut loc în fața prefecturii, fiind organizat de Sindicatul IMPACT Botoșani și Cartel ALFA Bacău. Scopul manifestației a fost includerea asistenților personali în Anexa II din OUG 19/2024, conform declarațiilor Cartel ALFA.

Conform reprezentanților sindicaliști, Legea 153/2017 a generat discriminări semnificative între asistenții personali, unii primind un spor de condiții de 15%, în timp ce alții au fost excluși. Situația asistenților personali din România este una de neglijare din partea statului, majoritatea acestora fiind plătiți cu salariul aproape de minimul pe economie.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *