Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Politică > Cătălin Predoiu, „RELATIV” optimist cu privire la Schengen / „Nu ține doar de eforturile României”

Cătălin Predoiu, „RELATIV” optimist cu privire la Schengen / „Nu ține doar de eforturile României”

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, exprimă un grad de optimism moderat în ceea ce privește aderarea României la Spațiul Schengen prin cale terestră. Acesta a făcut declarații în urma evoluțiilor recente legate de acest subiect, în cadrul unei conferințe de presă susținute după ședința de guvern. Vicepremierul menționează că în acest an se fac demersuri diplomatice în acest sens.

România ar fi trebuit să fie deja membră a Spațiului Schengen deoarece îndeplinește criteriile impuse de mult timp. Eforturile diplomatice depuse în acest an sunt menite să ne apropie de atingerea acestui obiectiv. Decizia de aderare la Spațiul Schengen este luată prin consens și nu depinde doar de eforturile României, conform declarațiilor ministrului de Interne.

Predoiu subliniază că din perspectivă statistică, România reprezintă un exemplu de succes în ceea ce privește combaterea migrației ilegale. În ultimele 12 luni, țara noastră a înregistrat o scădere cu 72% a migrației ilegale. Din punct de vedere al migrației ilegale, România se situează printre cele mai sigure state din UE, fiind un model de urmat și un pilon al demersului diplomatic al țării noastre.

Următoarea reuniune a Consiliului JAI, în cadrul căreia se va lua o decizie referitoare la aderarea României la Spațiul Schengen cu frontierele terestre, este programată pentru toamnă.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *