Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Politică > CCR va judeca ordonanța privind COMASAREA alegerilor / Augustin Zegrean: „Lucrurile sunt destul de complicate”

CCR va judeca ordonanța privind COMASAREA alegerilor / Augustin Zegrean: „Lucrurile sunt destul de complicate”

Curtea Constituțională va analiza excepția de neconstituționalitate a OUG privind comasarea alegerilor din 2024

Curtea Constituțională a României va examina excepția de neconstituționalitate a Ordonanței de Urgență privind comasarea alegerilor din 2024, ridicată în cadrul unei contestații depuse la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Conform informațiilor obținute, dosarul se află în faza de raport la CCR, fiind înregistrat sub Dosarul nr. 968D/2024.

Augustin Zegrean, fostul președinte al CCR, a explicat că dosarul este în etapa de raport, iar judecătorul desemnat trebuie să întocmească un raport detaliat înainte de a se stabili termenul de judecată.

În cazul în care CCR va decide că ordonanța este neconstituțională, consecințele ar fi semnificative, conform declarațiilor lui Zegrean.

De asemenea, există o lege de aprobare a ordonanței care a fost adoptată tacit de Senat, generând controverse și critici din partea unor reprezentanți politici.

Zegrean a subliniat că situația este complicată, iar data alegerilor fiind deja stabilită, ar putea aduce dificultăți suplimentare în procesul de judecată.

În trecut, CCR a avut o decizie similară în 2012, referitoare la unirea alegerilor locale cu cele parlamentare, iar Zegrean a adus în discuție această precedentă.

Concluzie

Situația privind ordonanța de comasare a alegerilor din 2024 se află în atenția Curții Constituționale, generând dezbateri și speculații în mediul politic românesc.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *