Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Sport > Cei mai DURI jucători din istoria Premier League

Cei mai DURI jucători din istoria Premier League

Mulți consideră că Premier League este cel mai puternic campionat din lume și asta pe bună dreptate pentru că investițiile care se fac acolo sunt incredibile. Prima ligă din Anglia a primit acest nume și este în formatul actual din 20 februarie 1992.

Banii care se învârt în această competiție fac și ca miza să fie foarte mare la fiecare meci. De aceea și cei care intră pe gazon dau absolut totul ca să câștige. Însă, se ajunge de foarte multe ori să se întreacă limita, uneori din cauza dorinței prea mari, alteori din pricina nervilor.

Din acest motiv mai mulți jucători și-au făcut o reputație proastă de-a lungul timpului. Ei au rămas în istoria fotbalului din Albion din cauza agresivității lor. În cele ce urmează vei afla care sunt cei mai duri jucători din istoria Premier League.

Duncan Ferguson

Cel poreclit „Big Dunc” și „Duncan Disorderly” se pare că a fost cel mai dur fotbalist din istoria Premier League. Pe când juca în Scoția natală, la Rangers, în 1994, a fost condamnat la trei luni de închisoare pentru un asalt asupra lui John McStay, un jucător de la Raith Rovers.

Destul de ciudat este însă că el evolua pe postul de atacant și așadar nu avea sarcini defensive prea multe, deci nu i se cerea să fie prea agresiv. În 2006 a fost eliminat după ce l-a luat de gât pe Jimmy Bullard într-o partidă dintre Everton și Wigan, iar lista de durități poate să continue.

Statisticile lui Duncan Ferguson

În Premier League el are aceste cifre:

  • Everton – 239 de meciuri, 35 de cartonașe galbene, 8 cartonașe roșii;
  • Newcastle – 30 de meciuri, 1 cartonaș galben, 0 cartonașe roșii.

A agățat ghetele în cui în 2006, iar în momentul de față este antrenor.

Roy Keane

Mai ales cei care s-au născut înainte de anii ’90 își aduc aminte de acest mijlocaș central irlandez. Tatăl lui Erling Haaland, Alf-Inge, a fost victima unui tackling incredibil de dur al lui Roy Keane. Este considerată una dintre cele mai urâte faze din istoria Premier League.

„Keano” era un fotbalist extrem de conflictual și intra des în clinciuri cu adversarii săi. Pe de altă parte însă, avea și calitate, el fiind ani la rând căpitanul lui Manchester United. Consultă o listă cu cele mai populare case de pariuri online dacă vrei să mizezi pe campionatul Angliei și nu numai.

Cum arată cifrele lui Roy Keane

Iată ce statistici are el în Premier League:

  • Manchester United – 326 de meciuri, 65 de cartonașe galbene, 7 cartonașe roșii;
  • Nottingham Forest – 40 de meciuri, 6 cartonașe galbene, 0 cartonașe roșii.

În momentul de față este analist TV, dar înainte de asta a încercat și o carieră în antrenorat.

Mick Harford

A prins 6 ani în Premier League, el având mult mai mulți în prima liga din Anglia înainte de crearea acestui format. Cu toate acestea, este în top 3 al jucătorilor duri din această competiție, iar asta spune multe despre cum se comporta el pe gazon.

Recunoștea în 2017 într-un interviu că a încercat să îl accidenteze pe Sam Allardyce într-o dispută din Cupa Angliei dintre Luton și Huddersfield. Și asta pentru că din cauza fostului selectioner al Angliei s-a ales cu o cicatrice după o confruntare dintre Coventry și Birmingham.

Sancțiunile primite de Mick Harford

Era recunoscut în special pentru că lovea cu coatele și are aceste date:

  • Wimbledon – 60 de meciuri, 13 cartonașe galbene, 1 cartonaș roșu;
  • Chelsea – 28 de meciuri, 5 cartonașe galbene, 0 cartonașe roșii.

După retragere, a devenit antrenor și mai apoi director sportiv.

Patrick Vieira

Specialiștii consideră că a fost cel mai dur oponent al lui Roy Keane, cel pe care l-am menționat puțin mai sus. Cei doi s-au ciocnit de nenumărate ori în celebrele derby-uri dintre Arsenal și Manchester United, ei fiind mari rivali în perioada 1996 – 2005.

Fostul căpitan al „Tunarilor” are cea mai ridicată medie de cartonașe galbene pe meci din istoria Premier League, aceasta fiind de 0.28. Totuși, nu ar fi avut cum să reziste la un așa nivel dacă nu era un excelent pasator, dar și pentru faptul că a marcat destule goluri.

Ce statistici are cel poreclit „Paddy”

În cazul lui cifrele arată în felul următor:

  • Arsenal – 279 de meciuri, 77 de cartonașe galbene, 8 cartonașe roșii;
  • Manchester City – 28 de meciuri, 4 cartonașe galbene, 0 cartonașe roșii.

Palmaresul lui este unul incredibil ca jucător, iar acum caută succesul și ca antrenor.

Vinnie Jones

Chiar dacă s-a născut în Anglia, la Watford, el este un fost internațional galez, selecționată pentru care a adunat 9 selecții. Era un mijlocaș central de temut, care are în Premier League destul de puține apariții, sub 200, dar cu toate acestea, el va rămâne în istorie pentru duritatea sa.

Devenea în stagiunea 1995-1996 primul jucător din istoria aceste competiții care a încasat minim 3 cartonașe roșii într-un singur sezon. Era pur și simplu înfricoșător pentru adversarii săi și asta mai ales pentru că făcea niște tackling-uri foarte periculoase.

Cartonașele primite de Vinnie Jones

El a primit aceste sancțiuni:

  • Wimbledon – 177 de meciuri, 37 de cartonașe galbene, 7 cartonașe roșii;
  • Chelsea – 7 meciuri, 1 cartonaș galben, 0 cartonașe roșii.

Pentru o perioadă scurtă, a fost antrenor secund la QPR, dar acum se pare că nu mai este implicat în fotbal.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *