Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Economie > CEO-ul Ripple face o predicție explozivă pentru piața cripto: ‘Probabil că se va întâmpla anul acesta’

CEO-ul Ripple face o predicție explozivă pentru piața cripto: ‘Probabil că se va întâmpla anul acesta’

Primele ETF-uri de bitcoin la vedere din SUA au fost aprobate pe 10 ianuarie de către Comisia pentru valori mobiliare și burse din SUA. Acestea se tranzacționează la bursele de valori din SUA și permit instituțiilor și investitorilor de retail să se expună la bitcoin fără a deține direct activul de bază, conform informațiilor furnizate de CNBC.

Înjumătățirea bitcoin este un eveniment tehnic care are loc aproximativ o dată la patru ani în istoria bitcoin. Acesta înjumătățește recompensa totală a minerilor de bitcoin, care sunt voluntari din rețeaua bitcoin ce folosesc computere de mare putere pentru a verifica tranzacțiile și a bate noi token-uri. Ultimul astfel de eveniment a avut loc în 2020, iar următorul este programat să aibă loc la sfârșitul acestei luni.

“Se preconizează cu ușurință că plafonul general de piață al industriei criptografice … se va dubla până la sfârșitul acestui an …[deoarece este] influențată de toți acești factori macro”, a declarat Garlinghouse.

Capitalizarea totală a pieței cripto a fost de aproximativ 2.600 de miliarde de dolari la 4 aprilie. Dacă piața s-ar dubla, acest lucru ar însemna o nouă capitalizare totală a pieței criptografice de 5,2 trilioane de dolari. Bitcoin a crescut cu peste 140% în ultimele 12 luni, atingând un maxim record de peste 73.000 de dolari pe 13 martie, potrivit datelor CoinGecko. De atunci, însă, a scăzut sub nivelul de 70.000 de dolari.

Poate ethereum să doboare bitcoin ca rege al criptomonedelor? Moneda digitală mondială a fost principalul token care a impulsionat câștigurile pentru piața în general. Bitcoin reprezintă aproximativ 49% din întreaga piață criptografică, cu o capitalizare de piață de 1.300 de miliarde de dolari la 1 aprilie.

Semne pozitive privind reglementarea cripto din SUA

Unul dintre ceilalți factori pe care Garlinghouse îi vede împingând piața cripto la noi maxime este posibilitatea unui impuls pozitiv de reglementare în Statele Unite. Speranțele cripto sunt optimiste că viitoarea administrație va fi mai conciliantă cu industria criptografică prin accentul pus pe politici. SEC, sub conducerea președintelui Gary Gensler, a fost agresivă în ceea ce privește aplicarea legii în cazul companiilor cripto, inclusiv a Ripple însuși.

“Unul dintre lucrurile pe care le voi spune de fapt despre vânturile macro de coadă pentru industrie: Cred că vom obține mai multă claritate în Statele Unite”, a declarat Garlinghouse.

Garlinghouse nu este singurul taur criptografic care prezice câștiguri supradimensionate pentru piața criptografică în acest an. Marshall Beard, directorul operațional al casei de schimb criptografic americane Gemini, a declarat recent pentru CNBC că se așteaptă ca prețul bitcoin să ajungă la 150.000 de dolari în cursul acestui an.

“Totul a urcat deja atât de repede anul acesta, există doar multă activitate, multă adopție, noi reglementări, ETF-uri, înjumătățirea, minerii care trebuie să iasă”, a declarat Beard pentru CNBC. “Veți vedea mișcări violente în sus și în jos până la acel nou maxim istoric, care cred că va fi de 150.000 de dolari”, a adăugat Beard. “Probabil că se va întâmpla anul acesta. Cred că se mișcă atât de repede… și cred că acel impuls, șocul ofertei, se mișcă nebunește de repede.”

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *