Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > CHELOO, după ce o tânără de 19 ani a fost ucisă de un urs în Jepii Mici. „Schimbați legea, băăăă…Vrem și noi statut de specie protejată”

CHELOO, după ce o tânără de 19 ani a fost ucisă de un urs în Jepii Mici. „Schimbați legea, băăăă…Vrem și noi statut de specie protejată”

Cheloo, solistul trupei „Paraziții”, a reacționat puternic la vestea tragică că o tânără de 19 ani a fost ucisă de un urs în Jepii Mici. Artistul a transmis un mesaj ferm pe rețelele sociale, subliniind necesitatea schimbării legii pentru a obține un statut de specie protejată similar.

„…Și un vers mai vechi uitat… «românul de bun gust e mic dejun pentru ursul brun»… schimbați legea, băăăă… vrem și noi statut de specie protejată…”

Marți după-amiază, o tragică întâmplare a avut loc în Jepii Mici din Munții Bucegi, unde o tânără de 19 ani a căzut victimă unui urs, fiind ulterior găsită moartă într-o râpă. Autoritățile au intervenit rapid, reușind să împuște animalul periculos.

În România, populația de urși se ridică la aproximativ 8.000 de exemplare, ceea ce a determinat ministrul Mediului, Mircea Fechet, să anunțe măsuri ferme împotriva acestor incidente. Cu toate că a transmis condoleanțe familiei victimei, ministrul recunoaște că situația urșilor a devenit problematică și că este din ce în ce mai dificil de prevenit astfel de tragedii.

Pentru a stopa accidentele fatale cauzate de urși, Mircea Fechet a propus eutanasierea sau uciderea acestora, considerând că relocarea acestor animale nu a avut rezultatele scontate. Această concluzie vine în contextul unei situații sensibile, în care siguranța cetățenilor este pusă în pericol de prezența urșilor în zonele populate.

FOTO – Captură video: YouTube.com

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *