Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Civili uciși în urma unor atacuri ale Rusiei în mai multe regiuni din Ucraina

Civili uciși în urma unor atacuri ale Rusiei în mai multe regiuni din Ucraina

Atacuri ale Rusiei în mai multe regiuni ale Ucrainei au ucis cinci persoane luni, potrivit oficialilor. O rachetă a ucis trei persoane şi a rănit cel puţin opt în oraşul sudic ucrainean Zaporijie, a declarat guvernatorul regional Ivan Fedorov.

O clădire industrială, şapte blocuri de apartamente, precum şi instituţii medicale şi educaţionale au fost avariate, potrivit autorităţilor. Acestea nu au dezvăluit natura complexului industrial. În regiunea Sumi, din nordul Ucrainei, autorităţile au anunţat că patru bombe ghidate au lovit oraşul Bilopillia, cauzând moartea unei femei şi rănirea altor trei persoane.

În discursul său video de noapte, preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că atacul a vizat centrul oraşului cu 15.000 de locuitori, iar eforturile de salvare au continuat pe durata nopţii. Administraţia regională din Sumi a precizat că au fost avariate magazine şi clădirea consiliului local. În regiunea Poltava, din centrul Ucrainei, guvernatorul a anunţat că un atac al Rusiei a ucis o persoană, cauzând rănirea altor zece şi avarierea mai multor case, însă nu a precizat în ce oraş a avut loc atacul.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *