Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Comedia ‘Le Deuxième acte’ va deschide cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes

Comedia ‘Le Deuxième acte’ va deschide cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes

Noua comedie a lui Quenti Dupieux, ‘Le Deuxième acte’, va fi filmul de deschidere al celei de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, care va avea loc pe 14 mai. Pelicula, care îi are în distribuție pe Léa Seydoux, Vincent Lindon, Louis Garrel și Raphaël Quenard, va fi prezentată în afara competiţiei. De asemenea, ‘Le Deuxième acte’ va fi lansat în toate cinematografele din Franța în aceeași zi, conform informațiilor oferite de news.ro.

Conform site-ului oficial al festivalului, ‘Le Deuxième acte’, cel de-al 13-lea lungmetraj al lui Quentin Dupieux, este o nouă explorare a muncii actorului, un subiect deja prezent în ‘Yannick et Daaaaaali!’. Acesta reprezintă al cincilea film realizat de regizorul prolific în ultimii doi ani, după lansările ‘Daaaaaali!’, ‘Yannick’ anul trecut, ‘Incroyable mais vrai’ și ‘Fumer fait couser’ în 2022.

Povestea filmului se concentrează pe relația dintre Florence, David, Guillaume și Willy, care se desfășoară într-un cadru inedit, un restaurant în mijlocul pustietății.

În plus, un alt film a fost anunțat pentru proiecție pe Croazetă, ‘Furiosa’, regizat de George Miller, care reprezintă cel mai recent episod din saga ‘Max Max’. Ceremonia de deschidere a festivalului va avea loc pe 14 mai, cu Camille Cottin în rolul de maestră de ceremonie.

Lista filmelor din competiție va fi dezvăluită pe 11 aprilie, iar printre cele mai așteptate producții care ar putea fi incluse se numără ‘Megalopolis’, proiectul lui Francis Ford Coppola cu Adam Driver și Forest Whitaker, adaptarea cărții ‘Limonov’ de Kirill Serebrennikov, precum și comedia muzicală a lui Jacques Audiard, plasată în lumea traficului de droguri din Mexic.

De asemenea, festivalul l-a desemnat pe Greta Gerwig, regizoarea filmului ‘Barbie’, să prezideze juriul, iar Xavier Dolan va fi președintele juriului Un certain regard.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *