Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Companiile germane implicate în reconstrucția Mariupolului sub ocupație rusă

Companiile germane implicate în reconstrucția Mariupolului sub ocupație rusă

Postul de televiziune german ARD a descoperit că companiile germane sunt implicate în sprijinirea regimului de ocupație rusesc în procesul de reconstrucție a orașului Mariupol, aflat sub ocupație, conform informațiilor din Adevărul european, citate de Ukrainska Pravda.

Jurnaliștii au obținut dovezi sub formă de fotografii și videoclipuri care atestă implicarea firmelor Knauf și WKB Systems în construcția de facilități în orașul Priazov.

În mod special, au fost prezentate imagini cu un șantier ce includea saci Knauf, companie a cărei dealer oficial a construit o clădire rezidențială folosind materialele sale de construcție, în numele Ministerului Apărării al Rusiei.

Knauf este cunoscut ca un lider în producția de gips și activează de mult timp în Rusia. Fondatorul companiei, Nikolaus Knauf, a deținut funcția de consul onorific al Federației Ruse timp de peste două decenii, chiar și după anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia. Compania are aproximativ 4.000 de angajați în Rusia și generează profituri de miliarde de dolari.

Anchetatorii au identificat blocuri de beton cu inscripția WKB Systems GmbH pe diverse șantiere, compania fiind implicată în echiparea fabricilor pentru producția de blocuri de beton. Principalul acționar al WKB Systems este oligarhul rus Viktor Budarin, care utilizează compania germană ca furnizor pentru industria construcțiilor din Rusia, fără a fi sancționat.

Datele vamale analizate indică faptul că WKB Systems furnizează fabrici întregi pentru producția de blocuri de beton celular unei companii rusești controlate de Budarin, companie ce furnizează produse utilizate de Federația Rusă în Mariupol.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *