Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Constantin Dulcan avertizează asupra cuvintelor cu putere negativă: Impactul lor asupra sănătății noastre

Constantin Dulcan avertizează asupra cuvintelor cu putere negativă: Impactul lor asupra sănătății noastre

Medicul Constantin Dulcan a explicat că există anumite cuvinte pe care ar trebui să le evităm, deoarece pot avea consecințe negative asupra sănătății noastre. El a subliniat că oamenii expuși la stres și care folosesc aceste cuvinte sunt mai predispuși la îmbolnăviri. În viziunea sa, în medicină, cauzele bolilor pot fi de natură medicală sau corporală, însă în metafizică, orice boală reprezintă o manifestare a unei stări sufletești negative care persistă pentru o perioadă îndelungată.

“Stresul are un impact extrem de nefast. Este răspunsul organismului la o traumă care poate fi de natură fizică, psihică sau emoțională. Stresul afectează trei elemente structurale esențiale: neuronul, ADN-ul – substratul genetic al organismului, și sistemul imunitar. În ceea ce privește neuronul, stresul blochează neurogeneza, adică formarea de noi neuroni sau conexiuni. În secolul nostru, asistăm la o creștere alarmantă a bolii Alzheimer, care implică pierderea capacității intelectuale”, a explicat Constantin Dulcan.

Referindu-se la impactul stresului asupra ADN-ului, medicul a menționat că telomerii, proteinele de la capetele cromozomilor, sunt afectați de stres, determinând scurtarea lor și, implicit, reducerea longevității celulare. De asemenea, stresul poate bloca celulele sistemului imunitar pentru o perioadă semnificativă de timp, afectând capacitatea organismului de a se apăra împotriva agenților patogeni.

Constantin Dulcan a adus în discuție și experiențele oamenilor de știință din SUA care susțin beneficiile unei alimentații vegetariene în reducerea stresului. În ceea ce privește sistemul imunitar, stresul poate afecta circulația limfocitelor, celulele responsabile cu apărarea organismului împotriva infecțiilor. O stare de furie sau stres pentru doar câteva minute poate bloca eficiența acestor celule, crescând riscul de apariție a diverselor afecțiuni, inclusiv cancerul.

“Lumea modernă se confruntă cu un nivel semnificativ de stres. Tehnologia, deși aduce numeroase beneficii, a depășit ritmul nostru biologic de adaptare. Consumul constant de știri negative din mass-media și experiențele traumatice din viața personală a fiecăruia contribuie la această stare de tensiune și suferință”, a adăugat Constantin Dulcan.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *