Din cauza sărăciei, unele familii din India se văd nevoite să apeleze la metode extreme pentru a-și asigura traiul de zi cu zi. În încercarea de a găsi o soluție pentru supraviețuire, aceste persoane vulnerabile își trimit copiii la „școlile de hoți” pentru a învăța arta furtului de la cei bogați, sperând astfel la un trai mai decent.
Kadia, Gulkhedi și Hulkhedi, trei sate din provincia Madhya Pradesh, India centrală, au devenit cunoscute pentru practica instruirii copiilor în a deveni hoți pricepuți. Acești micuți infractori sunt educați de către „gangsteri profesioniști” care le dezvăluie toate tainele vieții de infractor.
Părinții sunt cei care își trimit copiii la aceste „școli de hoți”, fiind determinați de lipsa unui trai decent. Copiii încep să învețe tehnicile de furt încă de la vârste fragede, în jurul vârstei de 12-13 ani.
La aceste instituții, copiii sunt instruiți în diverse tehnici de furt, precum sustrasul din buzunare, smulgerea genților în locuri aglomerate, evitarea poliției sau rezistența la violențe.
După un an de pregătire, aceștia sunt considerați pregătiți să intre în lumea infracțională, specializându-se în furturi de la nunți ale persoanelor bogate, conform unei investigații realizate de postul NDTV și preluată de publicația South China Morning Post.
Realitatea cruntă este că acest mod de viață periculos le oferă adolescenților posibilitatea de a câștiga de cinci până la șase ori mai mult decât ar face din taxele școlare. În plus, părinții lor primesc o recompensă anuală de 500.000 de rupii (6.000 de dolari).
Conform statisticilor, peste 300 de copii instruiți în aceste școli au fost implicați în furturi de la nunți în India.
De exemplu, în timpul unei nunți fastuoase din Jaipur, nord-vestul Indiei, un „elev” a reușit să fure o geantă ce conținea bijuterii în valoare de 15 milioane de rupii (180.000 de dolari). Totodată, în luna martie, un tânăr de 24 de ani, absolvent al unei „școli de hoți”, a furat o geantă cu bijuterii la o nuntă din Gurgaon, nordul Indiei.
Inspectorul de poliție Ramkumar Bhagat a declarat că, având în vedere că majoritatea infractorilor sunt minori, este „extrem de dificil” pentru forțele de ordine să intervină.
Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.