Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Creșterea Volumului Cifrei de Afaceri din Comerțul cu Amănuntul în România

Creșterea Volumului Cifrei de Afaceri din Comerțul cu Amănuntul în România

În luna februarie a.c., volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a înregistrat o creștere față de luna ianuarie 2024. Această creștere a fost de 2,6% ca serie brută și de 0,6% ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate.

Comparativ cu luna februarie 2023, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul în luna februarie 2024 a crescut cu 12,3% ca serie brută și cu 7,1% ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate.

Pe parcursul perioadei 1.I-29.II.2024, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a înregistrat o creștere de 9,8% ca serie brută și de 6,5% ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate.

În luna februarie 2024, comparativ cu ianuarie 2024, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut cu 2,6%. Această creștere a fost determinată de performanța sectorului de comerț cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+4,2%), vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+4,1%) și vânzările de produse nealimentare (+0,8%).

În concluzie, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul în România a înregistrat creșteri semnificative în luna februarie 2024, atât în comparație cu luna precedentă, cât și în raport cu perioada similară din anul anterior.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *