Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Cristian Sida – pictor: Expoziția SPARRING PARTNERS la Jecza Gallery din Timișoara

Cristian Sida – pictor: Expoziția SPARRING PARTNERS la Jecza Gallery din Timișoara

Cristian Sida este recunoscut pentru expozițiile sale internaționale la Paris, New York, Viena, Biarritz, Budapesta, Izmir, Karlsruhe, Salzburg și altele. Este considerat unul dintre cei mai importanți artiști vizuali din Europa Centrală. Publicul din Timișoara se pregătește să se bucure de o nouă expoziție personală de amploare: SPARRING PARTNERS.

Expoziția va cuprinde aproximativ 40 de lucrări realizate în ultimii ani, inclusiv desene pe hârtie, intervenții pe fotografii și suporturi alternative, precum și picturi de dimensiuni mari și medii din diverse serii. Lucrările realizate la Timișoara sunt reinterpretări ale desenelor făcute în Corsica între 2021 și 2024, folosind aceeași tehnică artistică.

Cristian Sida se inspiră din piesa legendară a lui Paolo Conte din 1984, intitulată „Sparring Partners”, pentru a-și contura propria identitate artistică. El subliniază importanța detaliilor anatomice în creația sa, evidențiind că obsesia pentru aceste detalii este o reflecție a relației dintre realitate și vis. Artistul își definește creația ca fiind un partener de antrenament, unde desenează zonele care îl definesc, transformând creația sa într-o terapie universală.

Expoziția SPARRING PARTNERS de la Jecza Gallery va fi deschisă pentru public în perioada 13 aprilie – 19 mai 2024, oferind o incursiune în universul artistic al lui Cristian Sida.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *