Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Cubanezi prinşi cu barca pneumatică pe Prut, încercând să ajungă ilegal în Spania

Cubanezi prinşi cu barca pneumatică pe Prut, încercând să ajungă ilegal în Spania

Doi cetăţeni cubanezi au fost descoperiţi de poliţiştii de frontieră ieşeni în timp ce traversau Prutul cu o barcă pneumatică, încercând să ajungă ilegal în Spania. Cei doi, în vârstă de 22 și 27 de ani, au fost observaţi de un poliţist de frontieră folosind tehnica termoviziunii, în zona localităţii de frontieră Golăeşti. Aceştia nu deţineau documente care să ateste intrarea legală în România.

În urma interceptării şi legitimării lor, cubanezii au fost conduşi la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Iaşi feroviar pentru continuarea cercetărilor. Autorităţile de frontieră din România şi Republica Moldova au colaborat în investigaţii, stabilind că cei doi intenţionau să ajungă în Spania pentru a se reuni cu un membru al familiei lor.

Poliiţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cubanezii au fost preluaţi de autorităţile de frontieră ale Republicii Moldova conform Acordului de Readmisie încheiat între cele două state. Colaborarea între autorităţile de frontieră va continua pentru menţinerea securităţii la frontiera comună.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *