Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Politică > Culisele ascensiunii lui Viktor Orban: Analiza lui Dan Dungaciu

Culisele ascensiunii lui Viktor Orban: Analiza lui Dan Dungaciu

În cadrul unei emisiuni transmise live de Gândul, Dan Dungaciu, profesor universitar și director general al Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C. Brătianu” al Academiei Române, a făcut o serie de afirmații despre comportamentul și trecutul politic al actualului premier al Ungariei, Viktor Orban.

Analistul oferă o perspectivă aprofundată asupra traseului politic și comportamentului lui Viktor Orban, susținând că acesta se comportă ca și cum Ungaria ar fi urmașa Imperiului Austro-Ungar sau a Imperiului Habsburgic.

„Orban se comportă ca un Habsburg, el neavând nicio legătură cu lumea acea imperială”, spune Dungaciu.

Înainte de căderea regimului comunist în 1989, Securitatea sovietică avea o prezență puternică în Ungaria. Potrivit analistului, George Soros finanța burse pentru o echipă de studenți, printre care se număra și Viktor Orban.

„Viktor Orban, înainte de 89, când Securitatea sovietică era în Ungaria, Soroș finanța cu burse o echipă de studenți care acum conduce mai mult sau mai puțin Ungaria. Ei au făcut FIDES-ul”, continuă analistul.

Dungaciu a subliniat că acești studenți primeau burse de la Soros sau erau finanțați de acesta prin intermediul unui colegiu celebru condus de un personaj căsătorit cu șeful Ministerului de Interne din Ungaria.

Dan Dungaciu a făcut o paralelă interesantă între Orban și revoluționarii din operele lui Caragiale, sugerând că Orban a luptat împotriva comunismului „cu voie de la poliție.”

„Victor Orban a luptat împotriva comunismului ca în Caragiale, cu voie de la poliție. Revoluție cu voie de la poliție”, spune Dan Dungaciu.

Emisiunea poate fi urmărită pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *