Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Cutremur de 3 grade Richter în România, într-o zonă neobișnuită

Cutremur de 3 grade Richter în România, într-o zonă neobișnuită

Un cutremur de suprafață cu magnitudinea 3 pe scara Richter a avut loc miercuri seara la ora locală 19:07 în Crișana, județul Satu Mare, conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul, cu intensitatea II, s-a produs la adâncimea de 1,7 kilometri, în apropierea următoarelor orașe: 43 km sud-vest de Satu Mare, 51 km nord-vest de Zalău, 66 km est de Debrecen, 66 km nord-est de Oradea, 79 km sud-est de Nyiregyhaza, 81 km vest de Baia Mare.

Acesta a fost al treilea cutremur înregistrat în acea zi, după cel de la ora locală 8:44, în județul Buzău, cu magnitudinea 3,6 pe Richter, și al doilea, de 2 grade pe Richter, care a avut loc la ora 10:18 în Transilvania, județul Brașov, la adâncimea de 5 kilometri.

De la începutul lunii iulie, în România au avut loc zece cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 și 3,4.

În acest an, cea mai puternică mișcare tectonică, de magnitudine 4,3, a avut loc în județul Vrancea la data de 15 ianuarie, la o adâncime de 74 de kilometri, iar anul trecut, pe 14 februarie, s-a produs un seism de 5,7 în județul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *