Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Cutremurul din Taiwan va avea repercusiuni la nivel global: o nouă criză care va afecta întreaga lume

Cutremurul din Taiwan va avea repercusiuni la nivel global: o nouă criză care va afecta întreaga lume

Cel mai mare cutremur produs în Taiwan din 1999 este probabil să provoace perturbări în lanțul de aprovizionare cu semiconductori din Asia, au declarat analiștii. Producătorii de cipuri, de la TSMC la UMC, au oprit unele operațiuni de inspectare a instalațiilor și au mutat angajați în urma cutremurului puternic de 7,2 grade care a lovit coasta de est a Taiwanului, lângă comitatul Hualien. Acesta a dus la pierderea a nouă vieți și rănirea a 800 de persoane.

Taiwanul, ca cel mai mare producător de semiconductori, joacă un rol crucial la nivel mondial. Opreația producției în Taiwan are impact asupra întregii industrii, având consecințe globale. De exemplu, în trecut, criza din canalul Suez a dus la oprirea transportului de semiconductori pentru câteva zile, iar efectele se resimt și în prezent.

Insula este un element cheie în lanțul global de aprovizionare cu cipuri, găzduind cel mai mare producător de cipuri din lume, Taiwan Semiconductor Manufacturing, care furnizează cipuri pentru companii precum Apple și Nvidia. Pe lângă aceasta, Taiwan găzduiește și alți producători de cipuri importanți, cum ar fi UMC, Vanguard International Semiconductor și Powerchip Semiconductor Manufacturing.

Chiar dacă majoritatea fabricilor nu sunt situate în apropierea epicentrului cutremurului, multe companii au evacuat fabricile și au închis unități pentru inspecții. TSMC a anunțat că lucrările la șantierele sale de construcții se vor relua după inspecții, iar instalațiile afectate vor reporni producția în timpul nopții.

Analiștii de la Barclays au avertizat că opririle în funcționarea fabricilor de semiconductori sofisticate ar putea crește presiunea prețurilor în acest sector, având un impact asupra producției de electronice în economiile concentrate pe produse finite și componente, cum ar fi Japonia, Coreea, China și Vietnam.

În ciuda provocărilor, nivelurile scăzute ale stocurilor ar putea permite producătorilor de cipuri din Taiwan și Coreea să majoreze prețurile, conform raportului. Cutremurul din Taiwan va avea un impact semnificativ asupra industriei de semiconductori și va genera o criză cu repercusiuni la nivel global.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *