Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Politică > David Cameron atrage atenția asupra întârzierii ajutorului SUA pentru Ucraina și impactul asupra securității occidentale

David Cameron atrage atenția asupra întârzierii ajutorului SUA pentru Ucraina și impactul asupra securității occidentale

Ministrul de externe britanic, David Cameron, a avertizat că întârzierea acordării ajutorului pentru Ucraina din partea SUA pune în pericol securitatea occidentală. Cameron va discuta cu Mike Johnson, președintele republican al Camerei Reprezentanților, pentru a încuraja deblocarea pachetului de ajutor în valoare de 95 de miliarde de euro. Regatul Unit și UE au deja angajamente de ajutor în valoare de miliarde de lire sterline și euro pentru Ucraina.

Într-un articol comun, Cameron și omologul său francez, Stéphane Séjourné, subliniază importanța sprijinirii Ucrainei în contextul conflictului cu Rusia. Ei atrag atenția că eșecul în a susține Ucraina acum ar avea consecințe grave, iar neimplicarea ar consolida poziția lui Putin. Cameron a atras atenția asupra necesității unei creșteri a sprijinului internațional pentru Ucraina și a îndemnat aliații NATO să-și majoreze cheltuielile pentru apărare.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a avertizat că țara sa va pierde războiul fără sprijinul american continuu. Cameron a comparat blocajul ajutorului american cu evitarea conflictului cu Germania nazistă în anii ’30, declarație care a stârnit controverse în Congres. În plus, Cameron și secretarul de stat american, Antony Blinken, urmează să discute și despre conflictul din Gaza, în contextul înăspririi poziției față de Israel după un incident tragic.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *