Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > De ce a fost necesar să fie amânată o repetiție a ceremoniei de deschidere Paris 2024 pe Sena

De ce a fost necesar să fie amânată o repetiție a ceremoniei de deschidere Paris 2024 pe Sena

Programată pentru data de 8 aprilie, proba convoiului de ambarcațiuni care vor întâmpina delegațiile la ceremonia de deschidere din 26 iulie a fost amânată pentru 27 mai. Decizia a fost luată din cauza înălțimii Senei și a afluenților săi aflați în alertă de inundații, ceea ce a făcut dificilă organizarea paradei.

Organizarea Jocurilor pare a fi o provocare continuă. Testarea convoiului de ambarcațiuni, inițial programată pentru 8 aprilie pe Sena, a fost amânată pentru 27 mai, conform anunțului ministrului Sporturilor, Amélie Oudéa-Castéra. Decizia a fost luată cu trei sau patru săptămâni în urmă, conform declarațiilor sale la France 2.

“Am luat în considerare înălțimea Senei și faptul că curenții ar fi îngreunat desfășurarea acestui test”, a explicat ea, referindu-se la situația de “non-eveniment”, având în vedere că unii afluenți ai Senei sunt în alertă de inundații.

Amânarea tehnică a acestui test, care implică doar câteva dintre cele 180 de ambarcațiuni destinate transportului celor 10.000 de sportivi, “nu afectează organizarea ceremoniei de deschidere”, a asigurat Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice și Paralimpice (Cojop) pentru Le Parisien. Scopul este de a efectua acest test în condiții de navigație similare cu cele din luna iulie.

Conform organizatorilor, un prim test efectuat pe 17 iulie, cu aproximativ patruzeci de ambarcațiuni între Pont d’Austerlitz și Pont d’Iéna, a furnizat informații despre “manevre”, “distanțe”, “durată” și “captură video”. După amânarea celui de-al doilea test până la 27 mai pentru a permite bărcilor să treacă sub poduri cu viteză normală, o repetiție generală este programată pentru 17 iunie.

Această repetiție va oferi, de asemenea, oportunitatea de a lucra la securizarea cheiurilor de pe Sena, unde se așteaptă să se adune 326.000 de persoane.

“Monitorizăm amenințarea teroristă cu toată atenția necesară. În prezent, nu există o amenințare teroristă specifică împotriva Jocurilor Olimpice”, a subliniat Amélie Oudéa-Castéra, în contextul în care Franța a ridicat nivelul maxim al planului de securitate Vigipirate după atentatul din 22 martie într-o sală de concerte de lângă Moscova, în care au murit 144 de persoane.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *