Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > De ce se dorește introducerea troleibuzelor în Cotroceni: Mobilitate crescută și controverse

De ce se dorește introducerea troleibuzelor în Cotroceni: Mobilitate crescută și controverse

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) a decis să introducă linia de troleibuz 70 în Cartierul Cotroceni, pe străzile „Doctor Carol Davila” și „Doctor Joseph Lister”, într-un efort de a spori mobilitatea rezidenților. TBPI a explicat că această măsură are ca scop încurajarea locuitorilor să renunțe la mașinile personale, oferindu-le alternative de transport ecologic și eficient.

În ciuda opoziției, cu o petiție ce a strâns aproape 700 de semnături, Asociația continuă planurile de implementare. Argumentând că reintroducerea troleibuzelor va ameliora traficul și va facilita accesul la stația de metrou „Eroilor”, TBPI subliniază că vehiculele electrice propuse vor contribui la confortul și calitatea vieții rezidenților.

În contrast, criticii susțin că tranzitul troleibuzelor de mare tonaj va afecta clădirile istorice din Cotroceni, generând vibrații și deteriorări. Arhitectul Ștefan Dumitrașcu avertizează asupra impactului negativ al acestor vehicule asupra patrimoniului arhitectural.

Dezbaterile continuă în Cotroceni, cu păreri împărțite și îngrijorări legate de impactul introducerii troleibuzelor într-o zonă cu restricții de tonaj și infrastructură fragilă.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *