Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Declaratiile liderului mișcării Houthi din Yemen, Abdul Malik al-Houthi, într-un discurs televizat

Declaratiile liderului mișcării Houthi din Yemen, Abdul Malik al-Houthi, într-un discurs televizat

Aproximativ 424 de atacuri aeriene americane și britanice asupra unor obiective din Yemen s-au soldat cu uciderea a 37 de persoane și rănirea altor 30, potrivit declarațiilor liderului mișcării Houthi din Yemen, Abdul Malik al-Houthi. Rebelii Houthi, care controlează capitala Yemenului și majoritatea zonelor populate, au atacat nave comerciale în Marea Roșie ca semn de solidaritate cu palestinienii în contextul conflictului dintre Israel și militanții Hamas din Fâșia Gaza. Aceste acțiuni au determinat reacții din partea forțelor navale americane și britanice. În discursul său televizat, Al-Houthi a menționat că au fost atacate 90 de nave în Marea Roșie, iar numărul atacurilor cu drone ale mișcării a crescut și s-au extins în alte regiuni. A subliniat că într-o lună au fost declanșate 34 de atacuri folosind 125 de rachete balistice și drone.

Atacurile Houthi au avut un impact semnificativ asupra transportului maritim mondial, determinând companiile să își modifice rutele de navigație pentru a evita zonele afectate. Forțele maritime americane și britanice au răspuns cu atacuri împotriva unor obiective Houthi ca reacție la agresiunile asupra navelor comerciale.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *