Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Descoperire a poliției aproape de Milano: Gențile de lux Giorgio Armani erau produse de muncitori chinezi exploatați (VIDEO)

Descoperire a poliției aproape de Milano: Gențile de lux Giorgio Armani erau produse de muncitori chinezi exploatați (VIDEO)

Poliția italiană a dezvăluit că muncitorii chinezi subplătiți și exploatați, angajați de un subcontractant neautorizat, au fost implicați în producția genților și accesoriilor pentru celebrul brand de modă Giorgio Armani.

Conform informațiilor furnizate de poliție, muncitorii chinezi au fost angajați ilegal în Italia și au lucrat în condiții precare, încălcând normele de sănătate și siguranță, precum și regulile referitoare la programul de lucru și odihna.

GA Operations, compania responsabilă de producția articolelor pentru Giorgio Armani Group, a negat acuzațiile de implicare în aceste practici ilegale, menționând că întotdeauna au avut măsuri de control pentru a preveni astfel de abuzuri.

Subcontractantul chinez a fost plătit cu doar 93 de euro pentru o geantă, în timp ce casa de modă vindea aceeași geantă cu aproximativ 1.800 de euro. Această discrepanță semnificativă în prețuri evidențiază exploatarea muncitorilor și maximizarea profiturilor de către intermediarii implicați.

Investigația poliției a dus la descoperirea unor condiții de muncă inumane în atelierele implicate, cu dormitoare ilegale, igienă precară și nerespectarea normelor de siguranță. Fabricile implicate au fost închise, iar proprietarii chinezi se confruntă cu sancțiuni legale și amenzi în valoare totală de 145.000 de euro.

Descoperirea recentă face parte dintr-o investigație mai amplă asupra lanțului de aprovizionare cu modă din provinciile Milano și Bergamo, care a condus la plasarea sub administrare judiciară a producătorului Alviero Martini Spa în ianuarie.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *