Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Descoperire uimitoare în apropierea României: Detaliile impresionante ale statuii antice găsite în sistemul de canalizare

Descoperire uimitoare în apropierea României: Detaliile impresionante ale statuii antice găsite în sistemul de canalizare

Arheologii au făcut o descoperire remarcabilă în orașul antic Heraclea Sintica din sud-vestul Bulgariei. Coordonatorul săpăturilor, prof. dr. Liudmil Vagalinski, a anunțat că au găsit o mare statuie din marmură reprezentând o zeitate în sistemul de canalizare Cloaca Maxima.

Statuia, bine conservată și puțin mai înaltă decât un om obișnuit, a fost o surpriză plăcută pentru arheologi. Prof. Vagalinski a subliniat că descoperirea a fost una neașteptată, având în vedere locația în care a fost găsită.

„Principala mea preocupare privind această zonă, unde se află marea canalizare, este cum să conservăm structurile antice descoperite în urmă cu 6 ani”, a declarat el.

Profesorul Vagalinski a explicat că, din cauza caracterului privat al zonei, municipalitatea întâmpină dificultăți în desfășurarea lucrărilor de conservare și restaurare. Eroziunea structurilor antice a determinat arheologii să deschidă porțile canalizării pentru a le verifica și a le proteja.

Descoperirea statuii s-a produs în timpul operațiunilor de curățare a sistemului antic de canalizare Cloaca Maxima. Prof. Vagalinski a sugerat că locuitorii din Heraclea Sintica ar fi putut depozita statuia în canalizare, deoarece aceasta a fost găsită rezemată de un zid.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *