Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Destinația favorita a românilor, avertizată de călătorie: Risc crescut de incendii forestiere

Destinația favorita a românilor, avertizată de călătorie: Risc crescut de incendii forestiere

Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare pentru românii care călătoresc în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe informează că Ministerul elen al Crizelor Climatice şi al Protecţiei Civile a ridicat nivelul de alertă la 4 – risc foarte mare de incendiu în Republica Elenă. În perioada 7-9 aprilie, se așteaptă intensificări semnificative ale vântului în diverse zone, inclusiv în Egeea de Nord, Attica, Evia, Insulele Ciclade, Insula Creta și sudul Peninsulei Peloponez.

Decizia a fost luată după consultarea cu experți în meteorologie, care au analizat prognoza meteo pentru următoarele zile. Echipe mixte de pompieri și reprezentanți ai forțelor armate sunt pregătite de intervenție în cazul izbucnirii incendiilor, inclusiv prin blocarea drumurilor.

Peste 70 de focare de incendii de vegetație au fost înregistrate sâmbătă, fiind stinse rapid fără a exista victime. Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena și Consulatului General al României de la Salonic. De asemenea, aceștia pot apela numerele de urgență ale ambasadei și consulatului în situații speciale.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet pentru informații actualizate.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *