Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Dezvăluiri despre cazul care a pus România pe jar: Cum l-a ucis soțul Romaniței Iovan pe hoțul care le-a intrat în casă

Dezvăluiri despre cazul care a pus România pe jar: Cum l-a ucis soțul Romaniței Iovan pe hoțul care le-a intrat în casă

Într-un podcast recent, Romanița Iovan a făcut dezvăluiri despre incidentul tragic care a avut loc în cartierul Primăverii acum 19 ani. Soțul ei, Adrian Iovan, a fost trimis în judecată după ce l-a împușcat pe hoțul prins în casa lor, incident care a stârnit multe controverse.

Curtea de Apel Craiova a menținut decizia Tribunalului București de neîncepere a urmăririi penale împotriva lui Adrian Iovan pentru omor din culpă, stabilind că acesta a acționat în legitimă apărare.

Incidentul a avut loc la scurt timp după ziua de naștere a Romaniței Iovan. Hoțul, prins în locuința lor, a fost împușcat de Adrian Iovan, iar toată povestea a avut consecințe dramatice, inclusiv pierderea sarcinii de către Romanița Iovan.

“A fost primul caz de legitimă apărare. Noi eram împreună în dormitorul nostru, dormeam liniștiți, în 2005. Doamne-Doamne mi-a deschis ochii. În 2006, la un an, s-a născut Albert. 2005, ziua mea, pe 3 octombrie, aflu că sunt însărcinată, bucurie maximă. Pe fondul ăsta, 3 octombrie, a doua zi, noaptea dinspre 4 spre 5 octombrie, la ora 3, la etajul 2, te trezești și în dreptul ușii cu mâna pe clanță vezi o siluetă.”

Romanița Iovan a explicat că Adrian nu a tras intenționat, ci arma s-a descărcat accidental. “Omul (hoțul) era matol. S-a prins de țeava de gaz. Adrian a ieșit din curte și i-a dat cu pușca în cap. El nu a tras, s-a descărcat accidental”, a povestit ea.

Tragicul incident a marcat viața celor doi soți, iar Adrian Iovan a decedat ulterior într-un accident în Apuseni, în 2014.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *