Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > DIICOT Dâmbovița dispune reținerea a trei bărbați pentru introducerea de cocaină și canabis în țară

DIICOT Dâmbovița dispune reținerea a trei bărbați pentru introducerea de cocaină și canabis în țară

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița au dispus sâmbătă reținerea a trei inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, trafic internațional de droguri de risc și mare risc și complicitate la infracțiunile de trafic de droguri de risc și mare risc. În intervalul 31 martie – 5 aprilie, unul dintre inculpați, ajutat de ceilalți doi, au introdus din Spania în țară, prin intermediul unei firme de coletărie, cocaină și canabis, ascunse prin alimente și haine, conform news.ro.

“Din materialul probator administrat a rezultat că, în perioada 31 martie – 05 aprilie 2024, unul dintre inculpați cu sprijinul celorlalți doi, a introdus în țară din Spania, prin intermediul unei firme de coletărie, cantitățile de peste 50 grame cocaină și 150 grame canabis și rezină de canabis, ascunse printre diverse produse alimentare și obiecte textile. În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost ridicate semințe de canabis, obiecte destinate porționării drogurilor sau purtând urme de substanță, înscrisuri precum și alte mijloace de probă,” arată comunicatul de presă al DIICOT.

Sâmbătă, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dâmbovița a dispus arestarea preventivă a celor trei inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Ploiești, luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale din IPJ Dâmbovița și jandarmilor din cadrul IJJ Dâmbovița. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR, mai spune sursa citată.

DIICOT face precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *