Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Distracție în team building încheiată cu 30.000 de lei AMENDĂ. Participanții au încălcat o lege crucială referitoare la pădurile din România

Distracție în team building încheiată cu 30.000 de lei AMENDĂ. Participanții au încălcat o lege crucială referitoare la pădurile din România

Un eveniment de team building desfășurat în județul Brașov s-a încheiat cu o amendă în valoare de 30.000 de lei, după ce participanții au încălcat una dintre legile esențiale care reglementează activitățile desfășurate în pădurile din România.

Jandarmii montani de la Postul Montan Zărnești au desfășurat o operațiune în zona protejată Zărnești – Poiana Mărului, la solicitarea administratorilor mai multor fonduri cinegetice, cu scopul de a identifica și sancționa conform legislației persoanele care pătrund în aceste arii cu autoturisme, ATV-uri sau motociclete, încălcând normele referitoare la protecția mediului și a faunei sălbatice.

În urma acțiunii desfășurate, au fost depistate și oprite din trafic 10 autoturisme off-road în zona Bârsa Fierului. Șoferii, interogați de jandarmi cu privire la prezența lor în acea locație, au declarat că participă la un program de team building și doresc să se bucure de natură.

Toți cei 10 șoferi au fost sancționați contravențional, fiind amendați cu un total de 30.000 de lei.

Pe parcursul acestei acțiuni, jandarmii din Zărnești au aplicat amenzi în valoare totală de 34.500 de lei doar în ultima săptămână, conform prevederilor Legii 407/2006 privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *