Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Documentare despre campioni ai Ungariei, la Zilele Filmului Maghiar de la Braşov

Documentare despre campioni ai Ungariei, la Zilele Filmului Maghiar de la Braşov

Trei documentare cu tematică sportivă, despre legende ale sportului din Ungaria, vor fi proiectate în cadrul evenimentului din acest an, care coincide cu Campionatul European de Fotbal și Jocurile Olimpice de la Paris, Zilele Filmului Maghiar de la Brașov, desfășurat în perioada 11-14 aprilie.

Programul include trei documentare remarcabile: unul despre echipa națională maghiară de fotbal, câștigătoare a medaliei de argint la Campionatul Mondial din 1938, intitulat ‘Echipa de argint’, un altul despre Keleti Ágnes, cea mai în vârstă campioană olimpică în viață, și un film despre legendele maghiare de polo pe apă, ‘Legendele de aur’, care au avut o serie impresionantă de victorii între 1997 și 2008.

De asemenea, Zilele Filmului Maghiar debutează cu proiecția unui film biografic despre medicul maghiar Semmelweis Ignác, regizat de Koltai Lajos, realizat în 2023. Evenimentul va include și alte producții de succes din anul precedent, precum ‘Fără aer’ și ‘Explicație pentru tot’, alături de o comedie romantică intitulată ‘În Mâțăvers’.

În cadrul festivalului, organizat de Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar București, în colaborare cu Asociația Culturală Secvențe și Asociația pentru Maghiarii din Țara Bârsei, copiii vor putea viziona filmul ‘Bobiță și Buburuză’. Proiecțiile vor avea loc la Cinema Astra, cu acces gratuit și subtitrare în limba română, cu înregistrare prealabilă.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *