Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Donald Trump organizează un eveniment crucial în cursa pentru alegerile prezidențiale din SUA: ce ar putea dezvălui despre finanțarea campaniei

Donald Trump organizează un eveniment crucial în cursa pentru alegerile prezidențiale din SUA: ce ar putea dezvălui despre finanțarea campaniei

Donald Trump organizează sâmbătă seara o uriașă colectare de fonduri în Florida, un nou episod crucial al luptei pentru donații mari între republican și Joe Biden în cursa pentru Casa Albă. Banii devin un element de mândrie în viața electorală americană, fiind o resursă indispensabilă, mai ales în contextul în care 2024 se anunță a fi cel mai costisitor ciclu electoral din istoria țării.

Cei doi candidați, Trump și Biden, sunt implicați de câteva luni într-un război al milioanelor, promovând constant starea finanțelor lor. Competiția s-a intensificat odată cu o recepție organizată la New York, unde Biden a obținut 25 de milioane de dolari, considerat un record. Trump speră să strângă între 43 și 50 de milioane de dolari la evenimentul organizat de John Paulson la Palm Beach, lângă reședința sa de lux, Mar-a-Lago.

Invitații includ oameni de afaceri precum Robert Bigelow și John Catsimatidis, cunoscuți ca mari donatori ai Partidului Republican. Foști rivali ai lui Trump în alegerile primare republicane, precum Tim Scott și Doug Burgum, vor fi prezenți și speră la un loc într-o posibilă administrație Trump.

Conform The Washington Post, un loc la masa lui Trump va costa 814.600 de dolari, sume folosite pentru finanțarea deplasărilor, remunerarea echipelor, sondaje și publicitate televizată.

Biden a criticat evenimentul lui Trump, acuzându-l că strânge fonduri de la miliardari care vor să taie din securitatea socială și asigurările pentru boală, oferind în același timp reduceri de impozite. În ciuda acestor acuzații, Biden dispune momentan de fonduri de campanie mai mari decât Trump, care cheltuiește o parte din bani pe onorariile avocaților săi.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *